Korzystanie z ogólnodostępnych sieci internetowych

Inne

Dawniej, aby skorzystać z internetu musieliśmy wybrać się do specjalnego miejsca, jakim były kawiarenki internetowe. Obecnie, choć takie miejsca czasem jeszcze istnieją, dostęp do internetu mamy prawie zawsze w zaciszu własnego domu. Internet daje praktycznie nieograniczone możliwości i możemy z niego korzystać w każdej chwili. Do potrzeb ciągłego korzystania z sieci internetowej dostosowują się nawet duże galerie handlowe, które oferują dostęp do bezpłatnej, ogólnodostępnej sieci internetowej.

 

Jednak tego typu ogólnodostępne sieci niosą także za sobą pewne niebezpieczeństwa, o których czasem zupełnie nie myślimy lub zapominamy. IP zewnętrzne daje możliwość znacznie łatwiejszego dostępu do prywatnych danych i plików na naszych urządzeniach z podłączeniem do sieci internetowej. Warto dbać o przechowywanie swoich danych i plików, gdy decydujemy się na korzystanie z ogólnodostępnej sieci internetowej. Lepiej jest przechowywać tego typu pliki na innych urządzeniach, z których nie korzystamy z ogólnodostępnej sieci, aby mieć większą gwarancję na niedopuszczenie do ich wycieku niepowołanym osobom.

Inne
Niedroga energetyczna pasza? Znaczenie wysłodków buraczanych przy produkcji mleka.

Wysłodki są produktem ubocznym powstającym w wyniku przerobu buraka cukrowego i przemysłu cukrowniczego. Mają ogromne znaczenie dla hodowców, zwłaszcza tych którzy są właścicielami krów mlecznych. Wysłodki buraczane to pasza o wysokim potencjale energetycznym i łatwo strawna. Jakie jeszcze zalety mają wysłodki, jak je podawać oraz na co należy zwrócić szczególną …

Inne
Czym są Pieniny i jakie mają atrakcje?

Czym są Pieniny i Pieniński Park Narodowy? Pieniny to pasmo górskie na polsko-słowackiego pograniczu wschodniej części Tatr Wysokich i na południe od Beskidów. Najbardziej zasługujące na ochronę regiony Pienin Środkowych znajdują się w Pienińskim Parku Narodowym . Po stronie słowackiej Pieniński Park Narodowy łączy się z Małą Percią. Pieniński Park …

Inne
Jak zrobić domowe masło klarowane?

Masło klarowane jest powszechnie używane w kuchni hinduskiej, japońskiej, chińskiej i francuskiej. To szczególny rodzaj czystego tłuszczu, który cechuje się pysznym, maślanym posmakiem i możliwością wykorzystania go do wielu potraw. Mimo rosnącej popularności, w Polsce nadal najczęściej wybierany jest olej rzepakowy albo słonecznikowy. Jak przygotować pyszne masło klarowane i dlaczego …